Гледай
на живо

Очаква ни дъждовен уикенд

В неделя ще настъпи чувствително понижение на температурите

В събота облачността над страната ще бъде разкъсана. Още преди обед ще превалява и прегърмява над Югозападна България, като следобед и привечер валежи се очакват и на места в Централна. В Рило-Родопската област дъждовете ще са интензивни. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

Над планините по-често ще бъде облчано. Ще превалява и прегърмява, по-интензивно в Пирин, Западни Родопи и Рила. На 2500 м височина максималната температура ще достига 9 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще има разкъсана облачност, която през деня ще намалява често до слънчев овреме. Вятърът ще бъде умерен. Дневните температури ще достигат 25, 27 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса. Вълнението ще бъде слабо, но с тенденция на усилване.

В неделя ще настъпи чувствително понижение на температурите. В по-голямата част от страната ще паднат краткотрайни дъждове, като условия за по-интензивни дъждове и гръмотевици ще има в Централна България и около планините.

В понеделник ще бъде хладно за сезона, с по-съществени валежи над Югоизточна България.

Във вторник ще започне подобрение на времето. Валежите ще спрат и облаците ще се разкъсват. Ще се затопля.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат да се повишават.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.7 през 1902 г, а най-топло в Плевен 37.5 през 1984 г.