София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни слънчев вторник

Максимални температури до 26 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във вторник най-ниските температури у нас ще са от 7 до 12 градуса, по високите полета от 4 до 7. Сутринта на места в низините видимостта ще бъде намалена. През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облачност ще има над Югозападна България, но тя ще бъде прозрачна от високия етаж и слънцето често ще се показва. Ще бъде тихо или със слаб полъх. Максималните температури ще бъдат от 22 до 26 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсани високи облаци. Вятърът ще бъде от североизток – слаб до умерен. На 2500 м височина максималната температура ще достига 9 градуса, а на 1500 м около 15 градуса.

В сряда над западната половина на страната ще има пелена от висока облачност, през която слънцето ще прозира. Над източната ще бъде слънчево. Сутринта отново на места в низините видимостта ще бъде намалена. В четвъртък и в петък времето ще слънчево с временни заоблачавания. В сутрешните часове на повече места в низините ще има краткотрайни мъгли. Следобед ще бъде топло за сезона, особено на север от планините, където ще подухва южен вятър. В събота ще има повече облаци, но ще остане без валежи.

На този ден най-студено е било в София минус 1.2 през 1977 г, а най-топло в Пловдив 31.5 през 1939 г.