София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаквам извинение от Цацаров, заяви бизнесменът Сашо Дончев

„За мен въпросите на главния прокурор звучат неприемливо“

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

На 21 март преди изборите се случи всичко. Ако го бях казал тогава, щеше да се третира като опит за влияние в изборния процес. На 5-и април внесохме писмо в президентството, с молба за среща. До сега няма отговор. Поводът за среща е тревожен, ние от Съюза на издателите искаме среща с президента, заяви бизнесменът Сашо Дончев пред БТВ.

„На 18-и март ми се обади Георги Гергов, който беше много разтревожен. По-късно на среща между нас, той ме попита дали е вярно, че финансирам „Да, България“ и дали „Би Ай Ти“ е моя телевизия. Идеята на тази среща е била да присъства там и главният прокурор Сотир Цацаров“.

„Зададен ми беше въпроса „Защо е нужно да финансирам партията на Христо Иванов и защо в Би Ай Ти, Цацаров е превърнат в главна фигура от Сашо Диков“. Беше коментирана и една от карикатурите на Христо Кумарницки“.

„За мен тези въпроси звучат неприемливо. Не може да бъде държана сметка на почтен български гражданин, какво да прави с бизнеса си“, коментира Дончев.

Главният прокурор твърди, че Дончев е поискал от него, да окаже влияние върху своите колеги за повлияване върху решенията на КЕВР. На срещата Цацаров отказал да вземе телефонния номер на Дончев с обяснението, че кореспондентите му и той самият са подслушвани.

„Нямам какво да крия в разговорите си, неприятно е.
„Когато човек осъзнае грешката си, той трябва да се извини, това очаквам от Сотир Цацаров“, каза още бизнесменът“.