София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално: Любо Пенев се кандидатира за президент на БФС

Издигат го от „Черногорец“ (Ноевци)

6 годиниСпортни 4 Боряна Райчева

Любослав Пенев официално обяви кандидатурата за президент на Българския футболен съюз. В деня, в който се навършиха 24 години от паметната победа на националите на „Парк де пренс“, с която България се класира за Световното в САЩ, представител на аматьорския „Черногорец“ (Ноевци) се опита да внесе в БФС писмо, с което централата се уведомява, че Пенев ще се кандидатира на предстоящия конгрес.

Футболните функционери обаче отказаха да приемат писмото, тъй като още нямало регистър за кандидатите. Представителят на „Черногорец“ се възмути от този факт и обясни, че ако нещата продължават така, чиновниците от БФС ще бъдат изметени от хората.

Конгресът на футболната централа е насрочен за 14 февруари догодина. Засега няма официални кандидатури, но президентът Борислав Михайлов даде да се разбере, че ще се кандидатира за още един мандат.