София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Остава студено

В Южна България ще бъде облачно, на югоизток снегът ще премине в дъжд

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във вторник ще вали сняг предимно в Южна България, а през нощта и на североизток. Температурите ще се покачват на югоизток и снегът ще премине в дъжд. Максималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 11 в Северозападна България, а в Югоизточна - 2-3 градуса. По Черноморието ще е облачно, ще има снеговалежи особено по южното крайбрежие.

През деня температурите ще се повишат и снегът ще премине в дъжд. В сряда през нощта най-вероятно ще има поледици, като ще духа силен вятър на североизток. Температурите ще варират, като максималните ще бъдат от 1 до 5, а морската вода е 2-3 градуса. По планините времето ще се задържи облачно и мъгливо, ще превалява сняг, като най-много ще има в Странжда и в Родопите. Вятърът ще е умерен. Температурите ще се повишат, като на височина от 1200 метра ще бъдат минус 7, а на 2000, минус 13. Ще се понижи и атмосферното налягане.