София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оставиха в ареста задържания за обира на банкомата в Сапарева баня

Останалите трима престъпници още се издирват

6 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Районният съд в Дупница остави в ареста задържания за обира на банкомата в Сапарева баня. Срещу 34-годишния Господин Динев е повдигнато обвинение, че е помогнал на мъжете, взривили банкомата през нощта на 9 ноември. Динев е единственият задържан, останалите трима все още се издирват.

Заседанието на съда се проведе при закрити врата. Постоянната мярка бе постановена от съдия Людмила Панайотова по искане на прокурор Анета Стоева. Мотивите на прокуратурата са, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това се предполага, че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако вината му бъде доказана, го грозят до 10 години затвор.

От защитата поискаха да не му бъде налагана най-тежката мярка с мотива, че той не е осъждан и досега срещу него няма повдигнати други заявителски материали.

Издирването на останалите участници от групата продължава. През последните дни униформени проверяваха автомобили по пътищата около Перник и претърсваха адреси, свързани с бандата. По данни на органите на реда тримата бегълци не са напускали границите на България.