София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От утре движението на бул. „Шипченски проход“ ще бъде възстановено

Около 20-ти август ще стартират ремонтните дейности на бул. „Тодор Каблешков“

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

От утре движението на бул. „Шипченски проход“ ще бъде възстановено и ще се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“. Общата стойност на ремонтните дейности на отсечките на двата булеварда е около 3 млн. лв.

Ремонтът продължи около 2 месеца и половина, а наложилото се забавяне бе заради канализационните работи. Зам.-кмет Евгени Крусев заяви, че ремонтът на бул. „Асен Йорданов“ трябва да приключи в рамките на седмица, след като движението на бул. „Шипченски проход“ бъде пуснато. Той съобщи, че за момента ремонтите в столицата вървят относително в срок. При бул. „Прага“ се е наложило забавяне заради допълнителни работи, които трябва да се извършват.

„Бул. „Скобелев“ беше стеснен в зоната на „Петте кьошета" за около 2 седмици. Там работата е приключена, говоря за канализацията и водопровода, който се изгражда изцяло на ново по бул. „Прага“. В момента се трамбова пътно платно, в най-скоро време започва поставянето на бордюрите и съответно асфалтиране. “, обясни Крусев. 

Относно предстоящи ремонти в столицата, Крусев заяви, че около 20-ти август трябва да стартира разширението на бул. „Тодор Каблешков“.

Във връзка със сигнал на общински съветници, че туристически автобуси, които паркират пред храм „Ал. Невски“, Крусев заяви, че догодина започва изпълнението на Зона 4 от проект за обновяване на градския център.

„Пространството около „Ал. Невски“ ще стане изцяло пешеходно. С тази цел в момента търсим подходящо място, където автобусите да оставят туристите и къде да се изтеглят след това“,обясни Крусев.