София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха труп на бебе във „Водното огледало” в Кърджали

Заподозряна за убийството е майката

5 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Тежък криминален случай разтърси Кърджали. Труп на новородено е намерен вчера на дъното на "Водното огледало" в града. Тялото на бебе открито на дъното на водоема.
 
Наблюдаващият прокурор по случая разказа, че сигналът до властите за изчезналото дете е подаден от болница в Кърджали. На 18 декември млада жена ражда, след което здравословното й състояние се влошава, а бебето не може да бъде намерено.
 
Болницата се намирала на около 500 метра от водоема. След разпит майката обяснила, че може би бебето, се намира  на дъното на водоема, където часове по-късно, след източване на водата, то действително е открито удавано.
 
Версията на властите към този момент е, че убийството е извършено именно от майката.
 
Наблюдаващият прокурор обясни още, че вероятно става дума  за убийство, извършено по време на раждане или веднага след това. Той допълни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, като към този момент данните са в посока на това, че бебето по-скоро е родено живо.
 
Предстои да бъде повдигнато обвинение на майката за извършване на убийство, по случая вече е образувано досъдебно производство и младата жена е задържана за 72 часа.
 
Стана ясно също, че жената има още пет други деца, като тя стара познайница и на отдел "Закрила на детето" в града. Преди две години се е наложило оттам да настанят в приемно семейство две от най-малките й деца. 
 
След това е наблюдавано и отглеждането на останалите три деца в семейството. Служителите , занимаващи със случая обясниха, че за този период  не са констатирани рискове, заради които да бъде предприета спрямо децата "мярка за закрила”. 
 
Предвид сегашните обстоятелства от социалните предвиждат настаняване на другите деца в семейството  в дома на бабата и дядото по бащина линия.