София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отменен полет остави 100 българи на летището във Франкфурт

Част от пътниците са намерили начин да се стигнат до София

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Отменен полет на  авиокомпания „Уиз Еър” остави 100 българи на летището във Франкфурт. Самолетът е трябвало да излети на 10 декември в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София, съобщи бТВ. Българският консул във Франкфурт Стефан Димитров е съдействал българските граждани да бъдат транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от около 40 км.

Разходите за нощувка са били поети от авиокомпанията, съобщиха от българското Министерство на външните работи. От консулството ни информират, че след разговори с авиокомпанията е установено, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано. Днес  пътниците ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн и една част от тях ще се качат на самолет на „Уиз Еър“ за полет до София. Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с този полет,  ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на „Луфтханза” по-късно през днешния ден или с друг полет с междинно кацане.

Част от българските граждани вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София, съобщават от бългаското консулство във Франкфурт.