София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Утре отново ще е слънчево и горещо

Максималните температури ще са до 39 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В сутрешните часове на четвъртък разкъсани облаци ще има над Южното Черноморие и на места в Дунавската равнина, но те ще намаляват и преди обед над страната ще бъде слънчево. Следобед също ще бъде слънчево, но над Североизточна България и около планините ще се развива купеста облачност. Има малка вероятност за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 33 до 38 градуса.

Над планините времето ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност, но на малко места е възможно да превали. По високите части ще духа умерен вятър от североизток. На 2500 м височина максималната температура ще достига 16 градуса, а на 1500 м около 22 градуса.


По Черноморието ще има временни заоблачавания. По-съществени ще бъдат те преди обед над южното крайбрежие, а след пладне над северното. Вятърът ще бъде слаб, следобед до умерен от североизток. Вълнението ще бъде слабо, на юг до умерено. Дневните температури ще достигат 28, 32 градуса. Температурата на морската вода е 25, 28 градуса.


В петък ще се задържи слънчево и горещо с максимални температури от 33 до 39 градуса. В събота над централните и източните райони ще остане горещо. Над западните - по-късно през деня и в нощта срещу неделя ще започнат превалявания и прегърмявания. На места валежите ще са интензивни, възможни са градушки. В неделя от запад на изток температурите чувствително ще се понижат. Валежи и гръмотевици ще има вече и над централните и източните райони, но с ослабваща интензивност.

На този ден най-студено е било в София плюс 7.9 през 1976 г, а най-топло в Пловдив 43.2 през 1922 г.