София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново тормоз на деца в детска градина

Госпожата забива нокти в главата на дете

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Отново тормоз на деца в детска градина. Този път сигналът е от Русе и е подаден до „Господари на ефира“ от разтревожени майки, чиито деца посещават ДГ „Червената шапчица“.
„Нашите деца казват, че са бити от госпожата, която им преподава. Моят син се оплаква, че го удрят с юмрук по главата“, каза една от майките и обясни, че на детето й от една седмица му тече кръв от носа и лекарското заключение е, че това е от стрес. Пред „Господари на ефира“ майката разказа, чеса сложили устройство на сина й, за да запишат какво се случва в градината. Чутото е повече от отвратително, а възпитателките показват недопустимо поведение. "Само да ти потече кръв, няма да те погледна! Да ти изтече кръвта, пукни!", нарежда Милена Иванова, която е възпитателка в градината. "Махай се! Обличай долнище и лягай. Ти и мозък нямаш, ама няма да коментираме", продължава тя.
Друго от децата се оплаква пред родителите си, че госпожата забива нокти в главата му.
Родителите са говорили с директора на градината, която казва, че е предприела мерки, но засега не знаят какво се е случило с възпитателката Милена Иванова. От общината са казали на родителите да пуснат жалба и да чакат отговор.
Загрижените родители са твърдо на мнение, че трябва да има камери в детските градини.
Теменужка Тодорова, директор на ЦДГ „Червената шапчица“ потвърди, че Милена Иванова е изрекла тези думи към децата.