София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Паргов: БСП настоява за премахването на руските санкции

Депутатът от БСП се срещна с руския посланик в България

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Депутатът от БСП Калоян Паргов обсъди с руския посланик в България, Анатолий Макаров, нормализирането на двустранните отношения на двете страни.
През тази година ние заявихме, че сега е моментът България да има отговорни и балансирани отношения както с Изтока, така и със Запада. Това означава диалог, това, че сме членове на ЕС и НАТО, не премахва необходимостта от реализирането на нашите национални интереси и сътрудничество с трети страни, особено с Русия, коментира Паргов.
Той също така подчерта, че БСП ще настоява за премахването на руските санкции, които вредят на икономиката на Русия и България.
Тези санкции вредят на нашите национални интереси и пречат на създаването на добри отношения не само в политическата сфера, но и в икономическата, каза той, като добави, че България губи пазарни и икономически възможности, които по никакъв начин не могат да бъдат компенсирани.