София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Пасков: Важно е на кого ще се опре новият президент

Според него, ако е на БСП, нищо няма да се промени

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

В периода 1944 – 1989 България беше държава с ограничен суверенитет, а сега е колония. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ политическият анализатор Пламен Пасков.

Той коментира, че ако се приложи закон за декомунизацията, партии като ГЕРБ и Реформаторския блок ще остане без ръководство.

Пасков каза, че участието му в президентските избори е било разузнаване с бой и е видял с очите си как работи системата. Той добави, че при следващи избори с познанията, които е натрупал, ще се бори за победа.

Пасков посочи, че е получил доста гласове в чужбина – Одрин, Бурса, Ванкувър, където процентно за него са гласували много повече, отколкото в България.

Според него на първия тур резултатите на първия тур са манипулирани, а на втория тур след победата на Тръмп в САЩ  - вече не, и затова се е получила огромната разлика между Цецка Цачева и Румен Радев.

„Много е важно на кого ще се опре новият президент. Ако той смята да се опре на БСП, аз имам огромни съмнения“, коментира Пасков.