София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Почина актьорът, въплътил се в Алф

76-годишният актьор Мичу Месарош е починал в клиника в Лос Анджелис

8 годиниОбщество 45 Боряна Райчева

На 76 годишна възраст почина актьорът, въплътил се в персонажа на извънземното Алф. Мичу Месарош е намерен в края на миналата седмица в безсъзнание на пода в банята и е откаран в болница в Лос Анджелис, където е изпаднал в кома, съобщава Daily Mail. Мениджърът на Месарош Денис Варга заяви, че актьорът е имал здравословни проблеми, а преди 8  години е преживял инсулт. 
Най-популярната роля на Мичу Месарош е тази на извънземния Алф от едноименния фантастичен сериал от 1980-те години, който остава емблематичен за този период. В първия сезон на сериала Месарош е бил напълно облечен в костюма на извънземното, а след това е носил предимно горната част. Унгарският артист работи в началото в цирк, като е популярен като „най-малкият човек на света“. Последната изява на Месарош в киното е през 1993 година във филма Warlock: The Armageddon.