Гледай
на живо

Поискаха оставката на Валери Симеонов

Екоактивисти призоваха и за отстраняването на Нено Димов

Поискаха оставката на Валери Симеонов Природозащитници за пореден път се събраха на протест в столицата в защита на Националния парк. Екоз... thumbnail text

Природозащитници за пореден път се събраха на протест в столицата в защита на Националния парк. Екозащитниците  призоваха още и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към „зелената“ евродепутатка Ска Келер.
Те отново поискаха оставката и на екоминистъра Нено Димов.
Демонстрацията този път се проведе на обяд, като началният ѝ час беше 12 ч. със сборен пункт Министерството на околната среда и водите на ул. "Мария Луиза", където се провежда среща от програмата по европредседателството на България.
Протестът беше под надслов "Подари обедната си почивка на Пирин".
Протестиращите продължават да настояват за отхвърляне на решението на кабинета от 28.12.2017 г., с което бяха приети промените, разрешаващи строителство в Националния парк, оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, както и за обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен" АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.  
Протести и в други градове в страната са предвидени за 18.00 ч. днес.