София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар в жилищен блок в „Студентски град“

Няма пострадали, апартаменти са частично изгорели

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Големи кълба дим притесниха живеещите в района на столичния „Студентски град“ в ранния следобед. Хората търсеха повече информация за случващото чрез социалните мрежи.

По-късно стана ясно,  че пламъците са обхванали  жилищен блок в квартала. От пожарната съобщиха, че няма пострадарли, а един човек е бил евакуиран. Огънят най-вероятно е тръгнал от въздухопровода на ресторант, намиращ се на приземния етаж на постройката.

„Причината тепърва ще се изяснява, но към момента е установено, че става въпрос за запалени мазнини от непочистени филтри, като пожарът е обхванал покрива на сградата”, обясни шефът на Столичната Пожарна Веселин Гетов.

Той допълни още, че огнеборците са пристъпили  към уведомяване на хората, които живеят на адреса и беше категоричен, че служителите на място няма да позволят мародерски актове, докато собствениците на жилищата не се приберат.

По първоначална информация са засегнати около четири апартамента, които се намират точно под ресторанта, но засега не е ясно кои от жилищата ще могат да бъдат обитаеми и в кои ще се наложи сериозен ремонт.