София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Показна стрелба срещу двама души в София

Мъжете са в болница, без опасност за живота

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Двама души са простреляни снощи в столичния квартал „Стрелбище“.  Ранените са криминално проявени, регистрирани са за наркотици, единият е лежал в затвора. По тях е стреляно от преминаваща кола, докато са излизали от ресторант в квартала. Изстреляни са пет куршума. Двамата простреляни са откарани с линейки в болница. 
 
Единият пострадал е 38-годишен мъж с прякор Жирафа – осъждан многократно за притежание на наркотици. Той е транспортиран в „Пирогов” с огнестрелна рана в областта на гърдите. Направена му е успешна операция.
Другият ранен е на 26 години – осъждан за кражби в офиси и жилища. Той е транспортиран във ВМА с две огнестрелни рани в областта на гърдите и рамото.
 
И двамата са без опасност за живота. 
По информация на полицията извършителите са били двама, но са избягали.
Пред журналисти тази  нощ шефът на главна дирекция „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски обясни, че информациите са силно противоречиви, а няколко души са преки очевидци на нападението. Според някои от свидетелите извършителят е бил само един, с тъмна дреха и качулка.
 
На мястото се извършва оглед. Полицията издирва извършителите.