София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПОЛИЦАЙ ПРОСТРЕЛЯ МЪЖ, РАЗМАХВАЩ МАЧЕТЕ

МЪЖЪТ НАПАДНАЛ ОХРАНАТА НА ЛЕТИЩЕТО В НЮ ОРЛИЪНС

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Полицай простреля мъж на международното летище „Луис Армстронг“ в Ню Орлиънс. 63-годишният Ричард Уайт е прострелян с три куршума, след като нападнал служителите на охраната на аерогарата. Мъжът е извадил спрей срещу оси и започнал да пръска охранителите и пътниците на летището, след което извадил мачете и започнал да го размахва като наранил леко един от служителите на реда, предаде Асошиейтед прес.
След инцидента шериф Нюуел Норманд разказа как точно се е станало всичко. По думите му Ричард Уайт е бил на пункта за проверка, където се сблъскал с един от охранителите. Уайт е извадил спрея и напръскал мъжа в лицето след което е преминал през контролния пункт и се натъкнал на другите двама охранители – мъж и жена. 63-годишният мъж напръскал мъжа в лицето, извадил мачето и ранил жената в горната част на ръката. На място веднага пристигнали полицейски екипи, като единият от полицаите произвел три изстрела към нападателя и го ранил в областта на краката, гърдите и лицето. Уайт е бил откаран веднага в болница, където му е направена операция.
При стрелбата е бил ранен и случаен минувач, но раната не е сериозна. Инцидентът всял паника сред хората на летището. Те се опитали да избягат и в създалия се хаос са получили леки охлузвания, наранявания и прорезни рани от мебели в аерогарата.
Все още не са ясни какви са мотивите на Уайт за нападението. Няма данни и дали мъжът е искал да се качи на самолет или не.