София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Поредното дете, тормозено в детска градина

Ще предприеме ли общината някакви мерки?

6 годиниИнциденти 13 Боряна Райчева

Пореден случай на агресия в детска градина. Още една разтревожена майка се обърна към медиите, за да сподели на какво е подложено детето ѝ в детската ясла. Този път инцидентът е в столичната 21 ДГ „Ежко Бежко". Пред „Господари на ефира“ майката разказа, че още първия ден, след като детето е започнало да ходи на ясла, е променило поведението си. „Започна да се удря по ръцете, да се буди нощем и да си удря главата в таблата, плачеше за всичко без видима причина“, обясни притеснената майка. Родителите са закачили записващо устройство към играчката на детето.  На смяна е била сестра  Дерменджиева.  Това, което се чува от записа е потресаващо. Сестрата вика, обижда и стресира, плачещото дете, тя го заключва в спалното помещение с цел да го накаже. „Ша та смачкам, да знаеш! Ша та смачкам!“, крещи сестрата и се чува блъскане на врати или други предмети и плач на деца. Тя казвала, че момиченцето ще стои заключено до обяд, „да се отреве, ама толкова хубаво да се отреве“ и щяло да свикне.

Родителите са се оплакали на директорката, пуснали са й част от записа. Тя казала ,че е запозната със случая и сестра  Дерменджиева ще бъде наказана. Вместо обаче да бъде дисциплинарно уволнена, тя е подала молба за напускане. Това, според майката, е прикриване на сестрата от страна на директорката. Родителите настояват за дисциплинарно уволнение, тъй като, според тях, тя не трябва да работи с тях.

Ще доведе ли този, пореден случай, до монтиране на камери в детските градини? Очаква се решението на Столична община.