София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пороен дъжд и силна буря в Истанбул

Двама души са ранени

7 годиниОбщество 11 Боряна Райчева

Пороен дъжд се изсипа над Истанбул във вечерните часове. Валежът бе придружен с градушка и силна буря. Има повредени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата. Летището Ататюрк за кратко преустанови работа, самолетите се отклоняваха към други летища. Един строителен кран падна върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница. От падането на крана избухна пожар, който бързо бе потушен. Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли.От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени.
От центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър.

Пороен дъжд, придружен с градушка и гръмотевици, се изсипа в района около ГКПП Капъкуле. От одринската метеорологична служба съобщиха, че на Капъкуле е валяла градушка с големина на орех.

Изпочупени били стъклата на много коли, нанесени са и други материални щети. Градушката е поразила и слънчогледовите насаждения в Одринско.

От истанбулската служба за бедствия и кризи предупредиха и населението на Истанбул за възможни нови силни валежи и препоръчаха да не се излиза навън през нощта.