София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Празнуваме деня на бащата

Полицейски и пожарни коли зарадваха децата в празничния ден

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Близо 80 страни в света празнуват Деня на бащата през третата неделя на месец юни, една от тях е и нашата. В центъра на София пред храм-паметникът "Александър Невски" десетки деца с техните татковци, дядовци, чичовци и  по-големи батковци, разбира се майки се разхождаха из алеята на желанията.
 
До мечтата си един ден да стане пожарникар шестгодишният Кристиян вече се изкачва сам. Стъпва смело, защото знае, че колкото и трудна да е за изкачване стълбата нагоре, до него винаги ще батко му, чийто рамене  ще му предложат упора,  на слизане, но и няма да го спрат по пътя на целите му.
 
Качества сходни на тези необходими на всеки добър баща, убеден е баткото на Крис, който макар и на 14 вече е наясно с тези неща.
 
Сходно е мнението и на таткото на Александър и Боян, чийто синове са избрали не по-малко рискована професия.
 
Оказа се обаче, че напук на всички стереотипи има и момиченца, които си представят бъдещето си с пагон.
 
С не по-малко вълнение малчуганите се спираха и пред конните полицаи, за да погалят животните, а и не само.
 
А мечтите са мечти, защото събуждат в сърцата ни желание да тръгнем след тях, но единствено смелостта е тази, която ще ни помага да продължим, въпреки трудностите. Това го знае всяко дете, научило го е от баща си.