София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Приключва ремонтът на НДК

България трябва да се утвърди като лидер на Балканите, смята Павлова

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Тази седмица приключва ремонтът на НДК, съобщи в интервю за БТА министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. По думите й всичко върви в срок. За ремонта бяха отпуснати 45 млн. лв. държавни пари.

Български нововъзникващи компании ще могат да правят изложения в НДК по време на председателството. България ще се рекламира пред гостите на председателството и с български вина и други напитки, както и с ястия от националната кухня, включени в менюто им, информира Павлова и допълни, че страната ни трябва да покаже културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал и капацитета на младите хора. “Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм”, каза министърът.

Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии". България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова.

Тя изрази надежда, че страната ще докаже, че е надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона, отбеляза тя.