София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест на колоездачи в памет на състезателя Мартин Гачев

Десетки протестиращи се събират заради блъснатия от ТИР колоездач

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Велосипедисти се събират на площада при НДК на протест и отдаване на почит на състезателя Мартин Гачев. На 24 февруари 41- годишния мъж е блъснат от товарен камион в близост до Божурище. Днешната демонстрация започва в 19 часа. 
 
Протестът е организиран от Колоездачен Клуб "Велосити", а участниците в него отправят множество изисквания. Те призовават правителството да вземе необходими мерки за опазване на живота и здравето на гражданите, както и шофьорите да са отговорни по време на пътуването. 
 
Протестиращите заявяват, че няма да допуснат прокуратурата да оневини шофьора на ТИР- а и ще се борят за поставяне на най-тежката възможна присъда. Колоездачите отправят призив къв всички загрижени граждани да се включат в протеста и подкрепят изискванията за подобряване безопасността на пътищата, както и вземане на мерки от страна на институциите.