София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Психиатри от САЩ: Тръмп е много опасен

27 специалисти твърдят, че президентът страда от сериозно заболяване

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Група американски специалисти, под ръководството на психиатъра Бънди Лий издадоха в САЩ книга "Опасният случай на Доналд Тръмп". В нея се прави изследване на психическото състояние на американския президент. Сред 27-те, освен психиатри, има психолози, лингвисти, медиен анализатор и журналист. Всеки от тях е написал отделна глава в книгата.
Според тях, Доналд Тръмп е създал безпрецедентни последствия за психическото здраве на американската нация, както и за хората извън границите на Щатите. В книгата сегашният стопанин на Белия дом е наречен "най-опасният човек на света". Отбелязва се, че американският лизер страда от "опасно психическо заболяване" и "неговата лудост привлича вниманието". Според вестник "Индипендънт", книгата струва 16, 79 долара и се очаква да се появи в най-големия интернет - магазин в света Амазон през следващатга седмица. Издателите се опасяват, че излизането на книгата ще предизвика гневна реакция на професионалните психиатри в САЩ, тъй като коментарите за поведението на Тръмп и определянето на симптомите на заболяването му противоречат на фундаменталното право на съгласието на пациента.