Гледай
на живо

Пулев: Аз оставам основен претендент, ние ще играем

Кобрата пак ще преговаря за мач с Джошуа

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев коментира, че много трудно е взел решението да се откаже от мача за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

„При мен няма разочарование, защото аз оставам основен претендент. Мачът ще го има, защото аз затова живея, за битката ....След този мач, пак ще преговаряме и пак ще бъда аз“, каза Кобрата пред бТВ.

По повод информацията, че при един следващ мач, Кобрата няма да получи тези пари, които се очакваше да вземе сега, той подчерта, че не отива там за парите.

„Когато се напряга цялостната обстановка, когато няма време, именно такива неща се получават. Може би, ако беше по-спокойно всичко, това няма да се случи“, така коментира Пулев получента травма.

„Важното е , че аз оставам основен претендент и ние пак ще играем“, категоричен е нашият боксьор.

Промоутърът на Антъни Джошуа каза пред ББС,че оттеглянето на Кубрат Пулев поставя в „трудна позиция“ неговия боксьор.  „Той се подготвяше единствено и само за стила и ръста на Пулев“,каза Еди Хърн.

От щаба на Джошуа действаха бързо и уредиха нов съперник за мача на 28 октоври. Срещу Антъни Джошуа,  като официален претендент ще излезе Карлос Такам.