София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пускат движението по Аспаруховия мост във Варна

Ремонтът приключва 5 дни предсрочно

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Движението по Аспаруховия мост във Варна ще бъде възстановено в четвъртък, 15 юни, от 12 часа, пет дни преди крайния срок за ремонта. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Мостът е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика.

Община Варна финансира с 200 хил. лв. ремонтът на тротоарите по моста.

Аспаруховият мост е в експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът беше наложителен, тъй като не е обновяван от около 40 години.

През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване на моста и бяха ремонтирани 3 от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“. Преасфалтирани бяха и връзките към пристанище „Варна Изток“.