София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин болен, отлага срещи

Прессекретарят на президента: Зима е, сами разбирате

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Официален Кремъл съобщи подробности за здравословното състояние на президента на Русия Владимир Путин. Според прессекретаря Дмитрий Песков, той продължава да изпълнява работния си график, а заболяването практически не се е отразило на неговия режим. „Той се е простудил, но продължава да работи“, заяви Песков.

Вчера обаче Путин отмени съвещание по микроикономически въпроси, но според властите това не е заради болестта, а заради забавяне на подготовката на събитието. Утре той няма да присъства на друго икономическо събитие, което предварително бе планирано. „Това е обяснимо. Зима е, сами разбирате как е“, коментира Песков.

Все пак пресслужбата разкри, че тези дни са предвидени няколко срещи, включително с природозащитници, както и с участници на форума „Ментор 2018“.

Въпросите около здравословното състояние на Путин се появиха, след като самият Путин говори тихо на среща с финалистите от конкурса „Лидерите на Русия“. Той се извини, че гласът му е паднал вследствие на заболяване.

Медиите припомнят, че до момента от Кремъл само веднъж са коментирали здравословното състояние на президента, когато на пълни медицински изследвания се подложи американският му колега Доналд Тръмп. Тогава Дмитрий Песков заяви, че Путин е абсолютно здрав.