София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин: Русия никога не се е месила в политиката на други страни

Киберпрестъпността е глобално предизвикателство, коментира Меркел

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Русия не се намесва във вътрешните политически процеси на други страни и не би искала някой да се намесва във вътрешния й политически живот, заяви руският президент Владимир Путин.
За съжаление виждаме точно обратното. В продължение на много години сме свидетели на опити да се повлияе на политическите процеси в Русия и от така наречените неправителствени организации, и пряко, коментира държавният глава, говорейки в Сочи по време на пресконференция след разговора с германския канцлер Ангела Меркел.
Той подчерта, че „виждайки разрушителната сила на тези процеси, Русия никога не се е месила в политическите процеси на други страни“.
Германският канцлер от своя страна заяви, че не се страхува от евентуална външна намеса в германската предизборната кампания.
Аз не съм от хората, които се страхуват, добави Меркел, като уточни, че Германия ще противодейства на подобни опити за дезинформиране на обществеността.
Киберпрестъпността е глобално предизвикателство, подчерта германският канцлер.