София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин: Здравият разум трябва да надделее в този конфликт

По думите му, ситуацията в света става все по-хаотична

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Здравият разум преобладава в сегашната трудна международна ситуация. Това заяви руският президент Владимир Путин по повод световния конфликт около Сирия.

"В действителност, състоянието на нещата в световен план може само да предизвика загриженост. Ситуацията в света става все по-хаотична. Въпреки това, ние все още се надяваме, че здравият разум ще надделее в крайна сметка, както и международните отношения ще бъдат включени в конструктивна посока, целият свят, системата ще бъде по-стабилна и предсказуема“, каза президентът по време на церемонията за предоставяне на грамоти на чужди посланици, съобщи EurAsia Daily.

Президентът също така заяви, че Москва се ангажира с конструктивен диалог. "Що се отнася до Русия, то ще продължи последователно да се застъпва за укрепването на глобалната и регионалната сигурност и стабилност, а след това стриктно, за да отговари напълно на международните си задължения, да изгради сътрудничество с партньори в конструктивен и уважителен план, като се ръководи от правилата на международното право и Хартата на ООН ", каза Путин. "Ще популяризираме позитивния дневен ред на света, работата за осигуряване на устойчиво развитие, просперитет и просперитет на човечеството".

Както бе съобщено по-рано, от Вашингтон направиха няколко противоречиви изказвания. Първо, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Русия трябва да бъде готова за атака срещу Сирия и след това промени тона си и започна да говори за отпускане на международното напрежение.