София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разследването за загиналата Веселина – прекратено

Окръжната прокуратура в Габрово прекрати разследването за смърттта на 19-годишната Веселина Тодорова

7 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Окръжната прокуратура в Габрово прекрати разследването за смъртта на 19-годишната Веселина Тодорова. Младото момиче загина на 4 юни 2016 г., след като беше открита зад блока, в който живее, само по бельо. При огледа бе установено, че Веселина е паднала от терасата на жилището си на 7-ия етаж.
 
По случая бе образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство. Проведени бяха и разпити на множество свидетели и са назначени експертизи.
 
Бе установено, че 19-годишната Веселина, която е работила като сервитьорка, се е прибрала около час преди смъртта си сама в апартамента си. Криминалистите обаче не са открили доказателства, които да сочат, че в периода от прибирането й до момента на смъртта й в жилището е имало и друг човек, както твърдяха родителите на момичето.
 
При аутопсията от тялото на момичето не са установени следи от насилие, включително и сексуално. Изяснено е, че непоследствено преди да се прибере, Веселина е била в заведение, където според свидетели е употребила алкохол и наркотични вещества.
 
Експертизите са показали, че в тялото на Веселина е имало висока концентрация на алкохол и наркотици, които водят до зрителни и слухови халюцинации и състояние, наподобяващо остра фаза на шизофрения. 
 
Не е установено дали тя е била склонявана към самоубийство.