София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Русия е доволна от президента Радев

Руските медии информират за изявлението му, че санкциите трябва да отпаднат

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Руските медии със задоволство информират за изявлението на президента Румен Радев в Полша по време на официалното му посещение, че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат.

ТАСС съобщава, че Радев е заявил, че санкциите са вредни и че той се застъпва за тяхната отмяна. Информацията е придружена с разширена биографична справка на президента, в която се казва, че той е подал оставка от командирския пост на воненновъздушните сили в знак на несъгласие с решението българското небе да се охранява от самолети на други натовски страни.

„Лента.ру“ също информира за изявлението на българския президент и цитира думите му, че санкциите са икономически вредни. Изданието напомня, че Радев се е обявявал за отмяната на санкциите и по-рано.

РИА „Новости“ пък изтъква, че българският президент е казал, че той самостоятелно не може да инициира процес за отпадане на санкциите.