София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Счупени автобуси преди Левски-ЦСКА

Задържани са двама от вандалите

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Както вече стана традиция, вечното дерби Левски-ЦСКА не минава без вандалски прояви. Днешната среща не направи изключение. Щетите, нанесени от привърженици на единия отбор на тези на другия, преди мача, са нанесени на два от автобусите, с които запалянковците са пътували в посока към София. 
 
За противообществената проява, случила  се тази сутрин около 10:30 часа в района Ябланица, са задържани двама от феновете, информира МВР.
 
 
Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите, които ще участват в днешното дерби Левски-ЦСКА, са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор.
 
 
Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Хората са потърсили помощ в РУ-Ябланица. В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.
 
 
Предприети са действия за задържането на останалите участници в инцидента.
 
По-рано бе съобщено, че автобусът на фен клуба на „Левски“ в Панагюрище е бил засечен от десетина коли в района на Вакарел на автомагистрала „Тракия“ и изпотрошен с камъни.
 
 
Томи Наплатанов, пътник с автобуса, обясни пред Фокус, че от автомобилите са излезли около 30-40 души, които са хвърляли камъни по автобуса и са изпочупили стъклата.
 
Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая с потрошения с камъни автобус на АМ „Тракия“, съобщават от МВР. 
 
Мачът протече без особени спокойно, като до последните минути равенството изглеждаше гарантирано. На самия финал обаче ЦСКА успя да вкара гол и така си извоюва победата с 1:0 срущу вечния съперник.