София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СГС РЕШИ: ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА ОСТАВА В АРЕСТА!

АКУШЕРКАТА Е МАЛТРЕТИРАЛА И ДРУГИ БЕБЕТА

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за побоя над бебе на 4 дни, е малтретирала и други деца. Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който разглежда молбата й да излезе от ареста.

Припомняме, че Ковачева е обвинена в опит за убийство на малката Никол. За зверския побой над момичето стана ясно чак след като то беше преместено от болница „Софиямед” в „Токуда” в изключително тежко състояние. Запис от видеонаблюдението показа, че в нощта срещу 18 април акушерката удря бебето с ръце и с шишето за мляко.

Днес Ковачева поиска да излезе от ареста, за да се грижи за детето и родителите си. Според адвоката й, не са събрани нови доказателства за вината й, а зад решетките тя се чувствала зле.

Прокурорът обаче разказа, че разследващите са гледали записи до месец и половина преди нападението. На тях се вижда как пак по време на нощно дежурство на 3 пъти Ковачева посяга на новородени. Вероятно за всеки от случаите ще й бъдат повдигнати обвинения.

След поредното разглеждане на случая днес обаче, няма как да не си зададем въпроса  защо толкова време след случая излиза информация и за други малтретирани деца. И ако експертизата излиза чак сега, защо родители на бити бебета не са подали сигнали по-рано.

Днес прокуратурата определи акушерката като изключително агресивна личност.

И защото, когато има проблем, има и различни гледни точни, питаме – агресивна личност ли е Емилия Ковачева или след всичко, тя се е превърнала в поредната жертва на обществото.