Гледай
на живо

СИНДИКАТИ В ГЪРЦИЯ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

НЕДОВОЛСТВОТО Е СРЕЩУ ПРОМЕНИТЕ В ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА

СИНДИКАТИ В ГЪРЦИЯ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ Гръцките синдикати излязоха на протест пред парламента. Демонстрациите са срещу споразумението с кре... thumbnail text

Гръцките синдикати излязоха на протест пред парламента. Демонстрациите са срещу споразумението с кредиторите за основни промени в осигурителната система, съобщава БНР.

Проектозаконът все още не е гласуван от депутатите, но това предизвика протестно недоволство сред представителите на опозицията и пенсионерите в южната ни съседка.
От синдиката заявиха, че ще протестират, докато правителството не оттегли програмата за реформи.
Най-активни в демонстрациите си са фермерите. Над 700 трактора са разположени от страни на магистралата Серес-Промахон, където късно снощи се проведе общо заседание на фермерите от района. За сега протестиращите уверяват, че няма да затварят границата с България, но ще организират блокади в страната.
Фермерите планират да окажат натиск върху правителството с протестни действия, като не са изключени блокади на пътища.
Блокади в близките дни се очакват на пътния възел Кердилия на автомагистрала Егнатия, в Кавала, както и в област Виотия. Ако напрежението ескалира и блокират прохода Темби, тогава ще разделят Гърция на две без достъп.
Правителството изрази надежда, че ще постигнат споразумение със синдикатите и няма да се стигне до национални протести.