София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Синът на гръцки мултимилионер отне живота на четирима души

В тежката катастрофа на магистралата Атина – Ламия е загинал и той

7 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Голяма катастрофа стана в Гърция. Автомобил „Порше“ с огромна скорост се вряза в паркирала „Хонда Сивик“. Загинали са четирима души, в това число и тригодишно дете.

Зад волана на „Поршето“ е бил синът на собственика на веригата супермаркети „Jumbo“ Апостолос Вакакис Йоргос и негов приятел.

Нещастният случай станал в неделя следобед на автомагистралата Атина – Ламия. Според записите от видеокамери, водачът на „Поршето“ не е овладял колата. Автомобилът връхлетял на магистралата със скорост „като ракета“ и се врязал в паркирания автомобил, който от удара се разпаднал на части, след което и двата автомобила се запалили.

В катастрофата е загинала 33-годишна жена и 3-годишно дете, които в момента на удара били в паркираната кола. Водачът на „Поршето“ и спътникът му също са загинали. Единият е изгорял, а другият излетял през предното стъкло и починал на място от травмата.

На автомагистралата е разрешено движение със скорост до 120 километра в час, но „Поршето“, според информацията от камерите, се е движело много по-бързо. Медиите отбелязват, че той е летял с „безумна скорост“.

Съобщава се, че преди няколко дни Йоргос Вакакис е пристигнал на ваканция в Гърция от САЩ, където учи в университет. Синът на милионера пътувал в посока Делфи заедно с приятел.

Йоргос Вакакис е наричан наследник на баща си в компанията „Jumbo“. Компанията е собственик на верига от повече от 80 магазина, от които 52 се намират в Гърция. Приходите на корпорацията за 2015 година възлизат на 782 милиона евро.