София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сирийската опозиция уби трима генерали на Асад

Загиналите са от сухопътните войски на Сирия

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Трима висши военни на сирийската армия намериха смъртта си в сражения с войските на опозицията в последните дни. И тримата са бригадни генерали от сухопътните войски. Според канала на социалната мрежа Телеграм, на 2 януари е бил убит генерал Хабиб Махрез Юниз по време на сражение за град Харасте.

Ден по-рано в бой с опозицията в същия град е бил застрелян генерал Али Диоп. Той е бил командир на 138 танков баатльон на републиканската гвардия на Сирия.

На 31 декември в боевете за военната база в Харасте загина и генерал Мохамед Дженад, който беше командващ от генералния щаб на сухопътните войски.

Както е известно, през октомври в Сирия загина един от най-известните генерали от правителстваната армия – Иссам Захредин. Той отговаряше за отбраната на град Дейр ер Зор, където попадна на мина и бе убит на място. Захредин се смята за един от хората, изиграл огромна роля за победата над Ислямска държава.