София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слави миряса, засега спира с протестите

Ще следи обаче какво става

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Слави Трифонов миряса и обяви, че слага край на протестите си пред Народното събрание. Популярният водещ протестираше всеки ден в продължение на една седмица с искане депутатите да се съобразят с резултатите от референдума и да започнат работа по въвеждане мажоритарна избирателна система.  

В сряда парламентарната група на ГЕРБ внесе законопроект за изменение на Изборния кодекс и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за всеки получен глас.

"Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено", пише Трифонов в писмо до медиите и посочва, че през следващите два месеца ще следи как ще работят депутати.

„От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес“, казва още водещият в писмото си.