Гледай
на живо

Сняг блокира летища в САЩ

Отменени са повече от 1500 полета

Сняг блокира летища в САЩ Повече от 1500 американски полета бяха анулирани в петък заради обилни снеговалежи. Мнозинството от ... thumbnail text

Повече от 1500 американски полета бяха анулирани в петък заради обилни снеговалежи. Мнозинството от тях са в международните летища на Чикаго и Детройт, съобщи Си Ен Ен.

Керан Шеридан, главен оперативен директор на авиационния отдел в Чикаго, заяви в петък на пресконференция, че летищата в града са "добре подготвени". Около 280 снегорини почистват пистите. Шеридан предупреди пътниците да си предвидят допълнително време, когато тръгват на летището.

Четири големи авиокомпании от САЩ - "Делта", "Юнайтед", "Граница" и "Югозапад" - пререгистрираха билетите от отменените полети за други дати без доплащане.

В Чикаго и Детройт голямото количество сняг и силни ветрове принудиха държавните училища да не отварят в петък.
"За уикенда имаме повече сняг, отколкото имахме през последните две зими ", каза кметът на Чикаго Рах Емануел в петък сутринта на пресконференцията и добави, че най-важният приоритет на града е безопасността от жителите.
"Дали това са малки деца, бездомни, възрастни, болни, пътуващи - отговаряме и гарантираме, че хората ще могат да се справят с това време", обяви кметът.