София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"София Тех Парк" смени ръководството си

Втори бизмесмен скочи срещу държавното дружество

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Преди няколко дни шефът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев скочи с гневно отворено писмо срещу ръководството на държавното дружество „София Тех Парк“. Изпълнителният директор на „Хиполенд“ и съпредседател на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев също подкрепи шефа на „Уолтопия“ в спора му с ръководството на „София Тех Парк“ в отворено писмо.
 
В него Колев пише: „Г-н Пенчев, Ивайло/въпреки че не се познаваме лично/, Прочетохме твоето отворено писмо - обръщение към "уважаемите господа" - ръководители на София Тех Парк и шефовете им от Министерството на икономиката. Поздравление за смелостта, откровеността и директно, без заобикалки и евфемизми, изразената позиция...Поздравления, че не си затрая, знаейки, че този тип хора са обидчиви и отмъстителни...Подкрепяме те напълно, защото и ние им сърбаме попарата на ръководителите на София Тех Парк. Читателите са широко запознати със сагата ни за малката спортна зала Армеец, в която тренират детските и младежките отбори на клуба, която към момента е собственост на София Тех Парк.“ 
 
Стана ясно, че преди ден държавното дружество е сменило ръководството си, но смяната е станала на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на „Уолтопия“ и няма нищо общо с гневното му писмо. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима души. 
 
Тодор Седларски – служебният министър на икономиката, коментира: „Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка“.