Гледай
на живо

Сорос и Рокфелер искат по-високи данъци за богатите

Милиардерите молят конгреса да не намалява ставката

Сорос и Рокфелер искат по-високи данъци за богатите Американските милиардери Джордж Сорос и Стивън Рокфелер сложиха подписите под писмо до Конгреса, в к... thumbnail text

Американските милиардери Джордж Сорос и Стивън Рокфелер сложиха подписите под писмо до Конгреса, в което настояват данъците на свръхбогатите да не се намаляват, съобщава вестник „Чикаго трибюн“. Петицията е подписана от повече от 400 много богати американци и вече се намира в Конгреса.

В документа се казва, че Републиканската партия ще направи огромна грешка, като намали данъчната ставка за богатите, докато по същото време в обществото цари неравенство, а държавният дълг расте всеки ден. Според подписалите писмото, бъдещата данъчна реформа само ще увеличи неравенството в обществото.

На 10 ноември долната палата на Конгреса одобри плана за данъчна реформа, в който се предвижда намаляване на налозите за бизнеса и предприятията от 35 на 20 %. Републиканците в Сената представиха свой проект, в който се предлага намаляване на данъка за семейства с приходи над 1 милион долара до 38, 5 процента.

Против двата законопроекта се обяви и бюджетната администрация на САЩ, според която те ще доведат до ръст на дефицита в размер на 1, 7 трилиона долара в следващите десет години.