София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Специализираната прокуратура ще поиска за 7 лица, задържани на МП „Лесово“, най-тежката мярка за неотклонение

13 обвиняеми лица, 6 са с мерки за неотклонение „парична гаранция“, за 7 е поставено задържането им до 72 часа

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи във връзка със специализираната операция на МП „Лесово“ на 2 ноември, осъществена от ГДБОП и ДАНС под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, че към този час има 13 обвиняеми лица, 6 от тях са с мерки за неотклонение „парична гаранция“ от по 3000 лева, за 7 е поставено задържането им до 72 часа. Специализираната прокуратура ще внесе искания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 7-те лица, задържани от прокуратурата, в рамките на утрешния ден.

 На 2 ноември на територията на самия митнически пункт, в Ямбол и Бургас са извършени над 100 процесуално-следствени действия, всички с предварително разрешение на съда и представляващи претърсвания, изземвания и лични обиски на лица. Разпитани са повече от 10 свидетели, разпитите продължават и към този час. Сред тях има и анонимни такива, използвани са специални разузнавателни средства.