София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стоилов с исторически успех, но без нов договор в „Астана“

„Лудогорец“ чака жребия за 1/16 финалите

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Казахстанският „Астана“, воден от бившия национален селекционер на България Станимир Стоилов, прескочи груповата фаза на „Лига Европа“ след победа с 1-0 като гост на „Славия“ (Прага). „Астана“ е първият отбор от Казахстан, който ще играе в директни елиминации в един от двата клубни турнири на УЕФА.

Стоилов похвали футболистите, но каза, че засега няма предложение за нов договор, което според него означавало, че напролет няма да води „Астана“. На въпрос дали ще поеме националния отбор на Казахстан, треньорът отговори, че до този момент не е получавал такова предложение.

В същото време българският шампион „Лудогорец“ спечели жизненоважна точка след 1-1 при гостуването на „Хофенхайм“ и също ще играе на 1/16 финалите в „Лига Европа“.

„Хофенхайм“, който нямаше шансове за продължаване, излезе с юноши и резерви, но въпреки това поведе в резултата и диктуваше играта през по-голямата част от времето.

През второто полувреме „Лудогорец“ успя да стигне до точката с гол на Вандерсон, при който останаха съмнения за игра с ръка.

В другия мач от групата „Истанбул“ успя да победи „Брага“ с 2-1, но това се оказа без значение, тъй на като турците беше необходимо „Лудогорец“ да загуби в Германия, за да продължат напред.

Жребият ще се тегли в понеделник, 11 декември, от 14.00 часа. Мачовете са на 15 и 22 февруари 2018 г.