София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Студ и сняг сковаха Балканите

Армията в Хърватска в борба със стихията

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Студ и сняг сковаха Балканите. Пътната обстановка е усложнена. На много места минусовите температури са съчетани с ураганен вятър и много сняг.

В Хърватия армията се включи в борбата със снежната стихия. В Румъния, Словения и Босна и Херцеговина също се натрупа дебела снежна покривка, пътищата са заледени. Снежната стихия обхвана и Македония.
Вчера българското министерство на външните работи препоръчва на всички, които ще пътуват за Хърватия, Словения, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия да отложат пътуванията си, или да тръгват на път подготвени.
В случай на неотложни пътувания МВнР съветва гражданите да се осведомят подробно за актуалната метеорологична и пътна обстановка за дестинацията на пътуване, да следват стриктно инструкциите на местните вла‎сти и указанията на пътните знаци и да потеглят на път напълно подготвени за придвижване в зимни условия - зимни вериги за гумите, пълен резервоар на автомобила, подходящо топло облекло и мобилни апарати с напълно заредени батерии.