София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

The Financial Times‎: Брекзит вероятно никога няма да се случи

Изданието цитира депутатa Винс Кейбъл

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Брекзит може да не се случи поради липсата на единна позиция на политическите партии във Великобритания, сочи публикация на "Файненшъл таймс", позоваваща се на изказване на лидера на партията "Либералдемократи" Винс Кейбъл.

Смятам, че излизането от Европейския съюз не може да се случи поради напрежението в основните политически партии, коментира Кейбъл.

По-рано "Дейли телеграф" съобщи, че привържениците на европейската интеграция в управляващата Консервативна партия във Великобритания се готвят да нарушат приемането на законопроекта за отмяна на действието на европейското законодателство в процеса на оттегляне от ЕС. Според информацията най-малко шестима консервативни депутати са готови да подкрепят политическите си опоненти, главно от Лейбъристката партия, и да се противопоставят на ключовата част от законопроекта за Брекзит.