София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тревогите на адв. Савова заради делото „Иванчева“

Кой и защо се опитва да сплаши Ирен Савова?

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

До момента не е извършена никаква проверка от органите на реда по случая с разлепените некролози на адв. Ирен Савова. Това съобщи самата тя в предаването на Люба Кулезич – „Честно казано“. „Това става в центъра на София, това става в дома ми, в офиса. Пълно е с камери. Защо аз да съм по-малко важен гражданин от г-н Ваклин?“, подчерта адв. Савова.

Тя посочи, че тревогите и притесненията й са много, като се има предвид какви дела води, давайки за пример делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова. „Като гледам по какъв начин се отнасят с тях, няма как да не съм притеснена и не разбирам защо това нещо се прави. Защо са тези зрелища? Какво иска да покаже прокуратурата? Какво иска да покаже властта? – Вижте – страхувайте се!“,  коментира Савова и допълни, че иска да си върши работата, но изглежда е част от опит за сплашване.

Тя потвърди, че публикуваните в медиите СРС-та срещу Иванчева и Петрова са абслютно нарушение на закона. „И в случая прокуратурата, за да няма грам съмнения, че тези неща изтичат от нея, трябва незабавно да направи проверка и да излезе със становище за истината – кой разпространи тези СРС-та“, обясни адв. Савова и допълни, че тези „уличаващи“ факти може дори да не са истински.

По думите й това са едни непозволени методи за дискредитация.

Цялото интервю с Ирен Савова гледайте в предаването „Честна казано“ на телевизия Евроком.

http://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/8582