София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРЪМП: ЩЕ РАЗВАЛЯ СПОРАЗУМЕНИЕТО ПО ЯДРЕНАТА ПРОГРАМА С ИРАН

„АЗ СЪМ „ЗА“ РУСИЯ ДА БОМБАРДИРА „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА““

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Доналд Тръмп беше категоричен, че ще развали катастрофалното споразумение по ядрената програма на Иран, ако бъде избран за президент. Това заяви той пред Американско-израелския комитет по обществени въпроси, цитиран от ТАСС и БТА.

Споразумението беше сключено през юли между шестте световни сили и Техеран. По думите на Тръмп то е катастрофално за Америка, за Израел и за целия Близък изток. Кандидатът за президент на САЩ упрекна настоящия президент Обама, че е бил "най-лошото нещо, случвало се някога на Израел".

Фаворитът за получаване на номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп разкри вчера и възгледите си за американската външна политика и посочи имената на съветниците си в тази област.

Тръмп беше категоричен, че ако бъде избран за президент, напълно ще разбие световната терористична мрежа на Иран. Той обеща още да наложи вето на всеки опит на ООН да наложи волята си на Израел.

По неговите думи „би било прекрасно, ако САЩ се разберат с Русия“. Доналд Тръм се обяви „за“ Русия да харчи милиони долара на ден, за да бомбардира „Ислямска държава“.