София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убиха бившия президент на Йемен

Синът му е пленен от противници на властта

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият президент на Йемен Али Абдала Салех е убит. Новината бе потвърдена от Министерството на външните работи на страната. Това съобщават световните агенции, позовавайки се на местни медии. В някои от тях са публикувани снимки, за които се твърди, че е Салех със смъртоносна рана в главата.
Според някои данни той е загинал при нападение на къща, в която се е намирал. Според друга версия е ликвидиран по пътя в град Мариб. Йеменската партия Общ народен конгрес също потвърди новината за смъртта на Салех, съобщи телевизионният канал „Ал Арабия” в Туитър. По негова информация Салех е бил убит по време на ожесточените сражения в столицата Сана. На свой ред телевизионният канал Sky News Arabia, позовавайки се на свои източници, съобщава, че синът на Али Абдала Салех е ранен и се намира в плен на хутите.