София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съпруг на студентка е убил преподавателя от Пловдив

70-годишният мъж е пребит до смърт

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Има заподозрян за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив.  Това е съпругът на негова студентка, съобщи зам. областния прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Припомняме, че на 2 юли вечерта 70-годишният доц. Стефан Нейков бе убит в центъра на Пловдив. Мъжът е открит в безпомощно състояние около 21.30 ч до колата си на бул. "Христо Ботев" в Пловдив, близо до Военна болница. Той е починал минути след пристигането на екип на Спешна помощ.

По първоначална информация Нейков е пребит на друго място. Гаврилов посочи, че нападението е станало на изхода от Пловдив посока село Оризаре.

Според разследващите, след побоя двама съпрузи са оставили възрастния мъж в безпомощно състояние до личния му автомобил.

Срещу съпруга на студентката тече разследване за умишлено убийство, отбеляза Гаврилов.

По информация на БГНЕС мотив за нападението са невзети изпити и сексуален тормоз. Нейков поискал сексуални услуги от студентката, за да я пусне на изпит, на който се явявала от години.

Дълги години доцентът е работил в Института по растително генетични ресурси в Садово, специалност "Зеленчуци". Там се е пенсионирал. Преподавател е в Аграрния университет в Пловдив.