София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Украинец е задържан за обири в Приморско

Откраднал е 420 лева от кафе-автомати

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

28-годишен мъж с украинско гражданство е задържан от полицията за извършване на серия обири на кафе-автомати в Приморско, това съобщават от ОДМВР- Бургас. Извършителят М.Е. е украински гражданин, временно пребиваващ в Радиново.Заловен е при съвместна акция на служителите на реда на Приморско и Созопол.  Първоначално е установено е, че обрал два кафе-автомата, от които е откраднал сумата от 420 лева. Властите са го задържали при опит да разбие трети автомат, от който е целял да задигне 70 лева. По-късно става ясно, че има и четвърти автомат,  който е обран, като от открадната от него сума не е изяснена.

Лицето е направило пълни самопризнания, като подробно е обяснило каква е използваната от него методика на разбиване на кафе-автоматите. Извършителят е задържан за срок от 48 часа с постановление на Районна прокуратура-Царево.

Украинец е задържан %