Гледай
на живо

В Ел Ей: Мъж се барикадира в магазин, уби клиентка

Извършителят е стрелял и по роднините си, изясняват се мотивите му

В Ел Ей: Мъж се барикадира в магазин, уби клиентка Въоръжен мъж в Лос Анджелис е открил стрелба по роднините си, ранил е баба си и приятелката си, след... thumbnail text
Въоръжен мъж в Лос Анджелис е открил стрелба по роднините си, ранил е баба си и приятелката си, след което бяга с кола, катастрофира пред магазин в квартал „Силвър Лейк“. Барикадира се в търговския обект, след което открива нова стрелба и убива клиентка. Това съобщават световните информационни агенции.
 
По време на покушението в  магазина имало около 20 души. Камери са заснели как клиенти и служители бягат през прозорци и аварийни изходи. 
Накрая 28-годишният стрелец се е предал сам, по думите на началника на местната полиция, направил изявление пред медиите след случката. Мъжът дори е пожелал собственоръчно да си постави белезниците. Към момента е задържан от властите, като е наложило да му се окаже и лекарска помощ.
От ранените най-тежко е състоянието на бабата на нападателя, която е настанена в болница и медиците се борят за живота й, приятелката му е леко пострадала.
 
По случая е започнало разследване, като все още не са известни мотивите на извършителя.